ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΒΕΡΙΟΣ: Ἀναγκαστικὴ ἡ μεταφορὰ τῶν ἀρχαιοτήτων τοῦ μετρό

Υπέρ της μεταφοράς των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του σταθμού της Βενιζέλου στο μετρό της Θεσσαλονίκης τάχθηκε χθες ο ακαδημαϊκός και καθηγητής της Αρχαιολογίας Μιχάλης Τιβέριος, που προσφέρει τις υπηρεσίες του και ως ειδικός σύμβουλος του έργου.

Αναγκαστική η μεταφορά των αρχαιοτήτων του μετρό

«Ξέραμε ότι θα βρεθούν αρχαιότητες. Δυστυχώς όμως, με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν βλέπω να επικρατεί η λογική» είπε.

Ο Μ. Τιβέριος επισήμανε ότι η μεταφορά των αρχαιοτήτων, για την οποία υπάρχει και γνωμοδότηση-απόφαση του ΚΑΣ με ψήφους 17 υπέρ και καμία κατά, είναι αναγκαστική και υποχρεωτική και ότι από τον Οκτώβριο που μελετά το θέμα δεν έχει βρει άλλη εφικτή λύση.

Ακόμη εξέφρασε την πεποίθηση ότι και κάτω από τις συγκεκριμένες αρχαιότητες μπορεί να υπάρχουν κι άλλες, οι οποίες θα γίνουν ορατές με την απόσπαση του άνω στρώματος, ενώ επισήμανε ότι δεν θα διασπαστεί το μνημείο που θα μεταφερθεί. Ανέφερε ακόμη ότι και η λύση που δόθηκε για τον σταθμό της Αγίας Σοφίας, όπου και εκεί έγινε απόσπαση αρχαιοτήτων, είναι μια καλή λύση και ότι και εκεί θα υπάρχει χώρος ώστε να εκτεθούν οι αρχαιότητες…

ethnos.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: