Συστάθηκε ἐθνικὴ ἐπιτροπὴ διεκδίκησης τῶν γλυπτῶν τοῦ Παρθενῶνα

Εθνική επιτροπή διεκδίκησης των γλυπτών του Παρθενώνα συστήθηκε με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, «με στόχο να ανταποκριθεί η πολιτεία στην ανάγκη για σταθερή γραμμή διεκδίκησης του εθνικού αυτού στόχου», όπως δήλωσε ο ίδιος.

Μουσείο Ακρόπολης

Μουσείο Ακρόπολης

«Είμαστε πλέον σε θέση να υπερβούμε τις όποιες αντιρρήσεις της Βρετανίας για την επιστροφή των γλυπτών στο φυσικό τους χώρο απ’ όπου αποσπάσθηκαν, καθώς το επιχείρημα της έλλειψης χώρου για την τοποθέτησή τους έχει παύσει πλέον να υπάρχει με την ίδρυση και λειτουργία του μουσείου της Ακροπόλεως», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός.

Την επιτροπή απαρτίζουν ο νομικός Χριστόφορος Αργυρόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», η γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και ένας διπλωμάτης – εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών.

«Παραμένουμε σταθεροί στη διεκδίκηση ενός εθνικού στόχου που τέθηκε για πρώτη φορά από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη ως υπουργό Πολιτισμού της χώρας μας από το 1982 και επαναδιαμορφώνουμε το αίτημά μας εναντίον της επαχθούς απόσπασης μελών του μνημείου με το επιχείρημα πως με την ύπαρξη του μουσείου και την επανατοποθέτηση των γλυπτών στις θέσεις τους θα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να το βλέπουν ως το πρωτότυπο εικαστικό σύνολο», δήλωσε ο Κ. Τζαβάρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

enet.gr

Shortlink ἄρθρου: http://wp.me/p2VN9U-o3

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: