Μὲ «ἀνανεωμένες» Καρυάτιδες γιορτάζει τὸ Μουσεῖο τῆς Ἀκρόπολης τὴν 25η Μαρτίου…

Με «ανανεωμένες» Καρυάτιδες γιορτάζει το Μουσείο της Ακρόπολης την 25η Μαρτίου

Οι Καρυάτιδες «ανανεώθηκαν» με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας λέιζερ και υποδέχονται τους επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης ανήμερα της 25ης Μαρτίου (φωτογραφία αρχείου).

Με «ανανεωμένες» Καρυάτιδες μετά τον καθαρισμό με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας λέιζερ θα γιορτάσει το Μουσείο της Ακρόπολης την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Υποδέχεται τους επισκέπτες με ποικίλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τις 9.00 το πρωί ως τις 5.00 το απόγευμα.

Οι συντηρητές χρωματίζουν το σανδάλι του Ιππέα και μιλούν για την ιστορικής σημασίας διαδικασία του καθαρισμού των Καρυάτιδων. Αρχαιολόγοι – φροντιστές παρουσιάζουν την έρευνα για τη μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων του.

Παιχνίδι με τον πολιτισμό και παραδοσιακά πιάτα στο εστιατόριο δίνουν εορταστική νότα, παράλληλα με την εκδήλωση «ο έρωτας στο ελληνικό τραγούδι του 20ού αιώνα».

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης:

– Εργαστήρι αρχαίας τεχνολογίας
Οι Συντηρητές του Μουσείου θα χρωματίσουν μπροστά στους επισκέπτες το σανδάλι του Ιππέα Ακρ. 700. Τα σανδάλια αποτελούν έναν από τους τρεις τύπους υποδημάτων που διακρίνονται στα σωζόμενα κάτω άκρα των αρχαϊκών αγαλμάτων και συνήθως έχουν ανάγλυφους ή ζωγραφιστούς ιμάντες. Ώρα προγράμματος: 11 π.μ. Σημείο Συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

– Εργαστήρι σύγχρονης τεχνολογίας
Με αφορμή την ολοκλήρωση του καθαρισμού της δεύτερης Καρυάτιδας του Ερεχθείου (Καρυάτιδα D), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Συντηρητές του Μουσείου την ιστορικής σημασίας διαδικασία του καθαρισμού των Καρυάτιδων με χρήση σύγχρονης τεχνολογίας λέιζερ. Ώρα προγράμματος: 12 μεσημ. Σημείο Συνάντησης: Καρυάτιδες (1ος όροφος).

– «Ο Έρως στο ελληνικό τραγούδι του 20ού αιώνα»
Το Μουσείο θα παρουσιάσει εκδήλωση αφιερωμένη στον έρωτα με μουσική των Μάρκου Βαμβακάρη, Μανώλη Χιώτη, Ιωσήφ Ριτσιάρδη, Γιώργου Μητσάκη και Απόστολου Καλδάρα, μεταξύ άλλων. Ερμηνεύουν η Λαμπρινή Γιώτη (πιάνο, τραγούδι) και ο Γιώργος Τσιμπουξής (μπουζούκι, τραγούδι). Ώρα προγράμματος: 12:30 μ.μ. Αίθουσα Παρθενώνα (3ος όροφος).

– Παρουσιάσεις για τα «Αρχαϊκά Χρώματα»
Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές του Μουσείου θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες την έρευνα για την μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων του που σώζουν λίγο ή πολύ τα χρώματά τους και θα συζητήσουν μαζί τους για τη σημασία τους αλλά και την αισθητική αντίληψη της αρχαϊκής εποχής για τα χρώματα. Ώρα προγράμματος: 3:30 μ.μ. Σημείο Συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

– Οικογενειακά παιχνίδια
Το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τις συλλογές του μέσα από τα θεματικά αρχαιολογικά παιχνίδια που διατίθενται είτε στο Γραφείο Πληροφοριών ως δωρεάν δανειστικά σακίδια είτε στα πωλητήρια.

– Στο εστιατόριο «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο»
Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου του Μουσείου θα υποδεχθεί τους επισκέπτες με «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: